Workshops Vultomusic

Mathieu verzorgt diverse workshops. Ze hebben uiteraard een link met zijn ervaring in muziekeducatie en zijn passie voor muziek.

Workshop ‘De Co-creatieve Klas’

Vanuit zijn ervaring als opleidingsdocent op de PABO en als vakleerkracht muziek ontwikkelde Mathieu een concept om met plezier en succes een klas aan het zingen te krijgen en de kwaliteit van het zingen te verbeteren. Hij gebruikt hiervoor tools uit het ‘Intelligent Choir’, waaronder Vocal Painting en games met als doel de muzikale parameters in het zingen te ontdekken: floor/roof games. Hij gaf al vele workshops o.a. aan de studenten op het conservatorium Artez te Zwolle, Scholen in de Kunst te Amersfoort, muziekdocenten netwerk Nederland (NMP) samen met Jesper Holm, voor basisschoolteams en vele andere kunstencentra. Voor een link naar zo’n type workshop klik hier.

Workshop Vocal Painting voor koren
Vocal Painting (VOPA) betekent letterlijk ‘schilderen met je stem’.
Muzikale ideeën worden aangestuurd met signs (handtekens). De workshop richt zich op samen muziek maken en op een innovatieve, leuke en praktische manier omgaan met je stem. Je ervaart hoe je een live ‘loopstation’ kan neerzetten, of een meerstemmig lied of groove op te bouwen. Vanuit muzikale motieven wordt er ter plaatste nieuwe muziek gecreëerd. Er is ruimte voor veiligheid, creativiteit en plezier.

VOPA is geïnspireerd op “Soundpainting”, ontwikkeld door Walter Thompson (VS), maar opnieuw ontworpen door Jim Daus (DK) om traditionele technieken aan te vullen. Er zijn momenteel 75 VOPA-signalen en er worden nog steeds nieuwe tekens ontwikkeld, maar de eerste vijf tekens zijn voldoende om een significante verbetering in de muzikale expressie te bereiken bij elk koor of elke vocale groep. De tekens zijn gemakkelijk te begrijpen en de dirigent kan ze gebruiken om te werken aan het ritmische DNA van de muziek of om de muzikale expressie aan te passen binnen de muzikale parameters. Het is verrassend hoe gemakkelijk en snel dit systeem werkt. Workshop Beatboxen met de microfoon

Op een toegankelijke manier krijg je met je groep een workshop beatboxen. Aan het eind van de workshop kan je een eenvoudige beatbox laten horen, die zeker het niveau van ‘pruttelen’ overstijgt.

Voor meer informatie neem contact op met Mathieu: mathieuvulto apenstaartje gmail punt com.