Workshops

Workshop Vocal Painting voor koren
Vocal Painting (VOPA) betekent letterlijk ‘schilderen met je stem’.
Muzikale ideeën worden aangestuurd met signs (handtekens). De workshop richt zich op samen muziek maken en op een innovatieve, leuke en praktische manier omgaan met je stem. Je ervaart hoe je een live ‘loopstation’ kan neerzetten, of een meerstemmig lied of groove op te bouwen. Vanuit muzikale motieven wordt er ter plaatste nieuwe muziek gecreëerd. Er is ruimte voor veiligheid, creativiteit en plezier.

Workshop ‘De Co-creatieve Klas’
Vanuit zijn ervaring als opleidingsdocent op de PABO en als vakleerkracht muziek ontwikkelde Mathieu een concept om met plezier en succes een klas aan het zingen te krijgen en de kwaliteit van het zingen te verbeteren. Hij gebruikt hiervoor tools uit het ‘Intelligent Choir’, waaronder Vocal Painting en games met als doel de muzikale parameters in het zingen te ontdekken: floor/roof games. Hij gaf al vele workshops o.a. aan de studenten op het conservatorium Artez te Zwolle, Scholen in de Kunst te Amersfoort, muziekdocenten netwerk Nederland (NMP) samen met Jesper Holm, voor basisschoolteams en vele andere kunstencentra. Voor een link naar zo’n type workshop klik hier.

Studiedag muziek maken met je klas
Voor basisschool leerkrachten verzorgt Mathieu studiedagen op maat. Zo kan je één of meerdere dagdelen werken met Mathieu aan je vaardigheden om met meer plezier muziek te maken met je klas. Mathieu biedt diverse ‘tools’ aan om het zingen/spelen met je klas succesvoller te maken.

Workshop Beatboxen
Op een toegankelijke manier krijg je met je groep een workshop beatboxen. Aan het eind van de workshop kan je een eenvoudige beatbox laten horen, die zeker het niveau van ‘pruttelen’ overstijgt.

Voor meer informatie: mathieuvulto@gmail.com